أخبار مصر

السيسي: نجحنا في تسهيل وتيسير الحركة بشوارع وطرق شرق القاهرة

قال الرئيس عبدالفتاح السيسي إنه جرى تسهيل الحركة المرورية في شوارع وطرق شرق القاهرة، فضلا عن شوارع رمسيس وباب الخلق وعابدين وقصر القبة وشبرا الخيمة وهي المناطق التي تشهد زحاما مروريا.

وأضاف الرئيس السيسي، خلال تفقده للأعمال الإنشائية لتطوير عدد من الطرق والمحاور بالقاهرة الكبرى، أننا نحاول تيسير الحركة المرورية في شرق وجنوب القاهرة، إضافة لغرب القاهرة في مناطق فيصل والهرم والجيزة والشيخ زايد.

وتابع: «حجم الحركة اللي داخل الكتلة السكانية الضخمة اللي داخل القاهرة مكانش فيه حل لتحرير حركتها بشكل زي اللي بنعمله هنا، كنا هنضطر نشيل حجم ضخم جدا من المنشآت، فقولنا نحرر لهم الحركة اللي رايحة لهم، بحيث اللي يخرج يخرج بسرعة ويخفف الضغط، مع الوضع في الاعتبار إن إحنا مش ساكتين».

ولفت إلى أن مدينة المقطم كان يخدمها شارع 9 فقط، متابعا: «أنا قولت المرة اللي فاتت أنا عارف إنه صعب نشيل حاجة فيه بس على الأقل حسنت من خواص الشارع».        

الرئيس عبد الفتاح السيسي

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *